Kronologija

Pokretačka snaga DEVELOPA u njegovoj više od 60 godina dugoj povijesti bila je razvoj i dizajn uredskih komunikacijskih rješenja i usluga koje će olakšati vaš svakodnevan rad. U budućnosti, napisat ćemo još mnoga poglavlja ne samo u našoj priči o uspjehu nego i u vašoj. Zajedno možemo pridonijeti rastu vašeg poslovanja.

Danas

DEVELOP nudi novu dimenziju u multifunkcijskim uređajima. Zahvaljujući operativnom konceptu koji je intuitivan i lako ga je razumijeti, korištenje sustava je jednostavno kao što je i korištenje pametnih telefona ili tableta. Štoviše, povezan s DEVELOP softverskim rješenjima svaki ineo sustav je istinski svestrani uređaj i integralni dio svakodnevnih uredskih procesa.

S ciljem jačanja svoje tržišne pozicije, Develop GmbH se spojio s Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH i Konica Minolta Business Solutions Deutschland GmbH.

Kao dio strategije rasta dva brenda u spojenoj grupi, oba brenda nadopujuju jedan drugog kako bi zajednički zadovoljili potrebe korisnika. Dovođenjem Konica Minolta i DEVELOP brenda u Konica Minolta europsko sjedište i koordiniranjem strategije izlaska na tržište, korisnicima u B2B segmentu tržišta mogu se nuditi sveobuhvatnija rješenja za široki raspon ispisa i tok dokumenata.

2010-ih

DEVELOP je sinonim za vrhunsku kvalitetu uredskih komunikacijskih sistema i jedan od pet najzastupljenijih dobavljača kolor ispisnih sustava. Portfolio sustava, softvera i usluga za produkciju dokumenata i upravljanje dokumentima omogućuje da se sam DEVELOP etablira kao jedan od vodećih europskih dobavljača za male i srednje tvrtke.

DEVELOP ima pionirsku, hrabru i kreativnu ulogu u oblikovanju budućnosti uredske komunikacije. Njegovo razumijevanje savjetovanja korisnika ide daleko iznad obične analize i preporuka i uključuje pocjenu, oblikovanje rješenja i pružanje stalne podrške – s primarnim ciljem povećanja produktivnosti korisnika u izradi dokumenata i upravljanju procesima.

2000-te

DEVELOP je preselio svoje sjedište iz Gerlingena u Langenhagen. Lansiran je prvi 4C uredski sistem QC1500/QC 2000 s tandem tehnologijom. DEVELOP u Njemačkoj ima više od 300 specijaliziranih prodavaonica i prodaju u 60 zemalja svijeta.

DEVLOP pokreće novu proizvodnu ofenzivu s ineo i ineo+ serijom, koja spaja izvrsnu kvalitetu ispisa s ekonomičnošću. Proizvodni portfelj je postepeno obogaćivan uvođenjem novijih multifunkcijskih ispisnih sistema. Raspon je zaokružen raznim softverskim rješanjima i uslugama.

Lansiranje inea+ 6500 značilo je da DEVELOP snabdjeva i entry-level produkcijsko tržište. Ostali produkcijski sustavi uvedeni su kasniije. DEVELOP je također obogatio svoju liniju proizvoda s A4 ispisnim sustavima za male urede i prodavaonice na malo. DEVELOP se razvija u vodećeg tržišnog dobavljača za crno/bijele i kolor ispisne sustave. 

1990-ih

DEVELOP je u putpunosti integriran u Minolta Group i osnovan je Develop GmbH kao servisna i prodajna tvrtka s 120 zaposlenih. DEVELOP je lansirao na tržište prvi crno/bijeli digitalni fotokopirni uređaj - D3000iD – a godinu kasnije slijedio ga je prvi kolor digitalni uređaj. Lansiran je DFC 100.  

1980-ih

DEVELOP je razvio automatski kopirni uređaj koji je bio najmanji na svijetu – DEVELOP 10 – i primio je šest međunarodnih nagrada za napredan dizajn. DEVELOP je potpisao ugovor o partnerstvu s Minoltom i od tada proizvodi sve male i srednje strojeve za europsko tržište. Lansiran je DEVELOP 100 i proizvedeno je više od 100.000 kopirnih strojeva.

1970-ih

DEVELOP je lansirao na tržište prvi mali kopirni stroj za ured, Series 33 "Volkskopierer", i također ušao je na SAD tržište. DEVELOP je razvio prvi uređaj koji koristi standardni papir, DEVELOP 66.1.

1960-ih

Primjena elektrostatike unosi revoluciju u tehnologiju kopiranja. DEVELOP je jedini proizvođač koji nudi strojeve za sve procese: difuziju, elektrostatiku, dual-spectral i ofset ispis.

1950-ih

U Zapadnoj Njemačkoj dešava se „ekonomsko čudo". Izdano je 16 patenata i 39 licenci za „Blitz" kopirke i DEVELOP već prodaje svoje proizvode u 87 zemalja. DEVELOP stvara prve oglasne fotografije za Blitz kopirku i za DEVELOP „Kombi": „Dvije minute za jednu kopiju“.

21 lipanj 1948

Dr. Walter Eisbein, Konrad Kral i Arno Lippinghoff osnovali su DEVELOP. Prvi proizvodni pogon je u staroj tvorničkoj zgradi u Stuttgart-Zuffenhausen. Dr. Eisbein razvio je, prvi na svijetu, Blitz kopirku Develop D10.